СЕРВИС-ЦЕНТР КРОКУС
+7 (959) 144-54-54
Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
Войти используя сервис 'Loginza'

• Страница:
  • 1

ТЕМА: Pulsuz mərc, ya işdən çıxarıldığım gün qazandığım

Pulsuz mərc, ya işdən çıxarıldığım gün qazandığım 3 дн. 21 ч. назад #17401

• nichollegreasy
  • nichollegreasy аватар
  • Сейчас на сайте
  • Новый участник
May ayının sonu idi. Hava isti, ofis havasız. Mən də həmişəki kimi kompüterin qarşısında oturub müştərilərə mail yazırdım. Birdən müdir otağının qapısı açıldı. Katibə çıxıb dedi: "Rüfət, müdir səni çağırır".

Qalxdım, getdim. Müdir stolun arxasında oturub qaşlarını çatmışdı. "Otur" dedi. Oturdum. Bir dəqiqə sükut oldu. Sonra başladı: "Rüfət, səndən razı deyiləm. Son bir aydır işin pisləşib. Müştərilər şikayət edir. Gecikir, səhv edirsən. Nə olub sənə?"

Dilim tutuldu. Nə deyəcəyimi bilmirdim. Çünki haqlı idi. Son vaxtlar fikrim dağınıq idi. Niyə? Onu da bilirdim. Qumar. Amma etiraf edə bilməzdim. "Heç nə, müdir, sadəcə yorğunam" dedim. "Düzələcək, söz verirəm".

Müdir başını buladı. "Rüfət, mən sənə şans verirəm. İki həftə vaxtın var. Düzəlməsən, işin bitəcək. Get işinə".

Otaqdan çıxdım. Əl-ayağım əsirdi. On ildir işləyirdim o şirkətdə. Heç vaxt belə şey olmamışdı. Axmaq qumar, axmaq uduzduqlarım, axmaq gecə yatmayıb oyun izləmələrim... Hamısı başıma gəlmişdi.

Axşam evə gəldim. Arvad soruşdu: "Nə olub, niyə solğunsan?" Dedim: "Heç nə, işdə yoruldum". O inanmadı, amma üstünə düşmədi. Uşaqlar yanıma gəldi, oynadıq, güldük. Amma içimdə bir dəmir parçası var idi. Müdirin sözləri, işdən qovulmaq qorxusu, itirdiyim pullar... Hamısı bir yerdə idi.

Gecə yata bilmədim. Saat gecə üç idi, arvad yanımda xoşbəxt yatırdı. Mən tavana baxıb düşünürdüm. "Necə düzəldim hər şeyi? Necə qaytarım itirdiklərimi? Necə müdirə sübut edim ki, mən yaxşı işçiyəm?"

Səhər tezdən durdum. Qəhvə içdim. Telefonu götürdüm. Bəlkə bir xeyirli xəbər gəlib? Yox idi. Amma bir mesaj gəlmişdi. mostbet free bet – 50 manat pulsuz mərc. Oxudum, anlamadım. Nədir bu free bet? Axtardım, öyrəndim. Pulsuz mərcdir. Qoyursan, qazanırsan, pul sənindir. Uduzursan, heç nə itirmirsən.

Dedim, cəhənnəmə, nə olacaq? Zaten uduzacaq bir şeyim yoxdur. Açdım saytı. mostbet free bet üçün xüsusi bölmə var idi. Orada yazılmışdı: "Pulsuz mərcinizi istifadə edin, qazanın, çıxarın". 50 manatlıq free bet balansıma əlavə olundu.

İşə getməyə vaxt var idi. Oturdum, oyunlara baxdım. Futbol, tennis, basketbol... Nə seçim edim? Seçdim tennis oyunu. İspaniya çempionatı, iki gənc oyunçu. Biri favorit, əmsalı 1.2. O biri autsayder, əmsalı 4.5. Dedim, pulsuz mərcdi autsayderə qoyum, bəlkə şans gətirə. Qoydum 50 manat autsayderə.

Oyun başladı. Birinci set: 6-4 rəqibə. Mənimki uduzdu. İkinci set: 7-5 yenə rəqibə. 2-0 oldu. Daha oyun bitdi. Mən uduzdum. Free bet getdi. Heç nə qazanmadım. Əsəb oldu. Amma nə edə bilərdim? Pulsuz idi, itirəcək bir şey yox idi.

İşə getdim. O gün çox çalışdım. Müdirə göstərmək istədim ki, mən yaxşı işçiyəm. Bütün işləri vaxtında bitirdim, heç bir səhv etmədim. Axşam evə qayıdanda özümdən razı idim.

Amma axşam yenə oyun həvəsi gəldi. Düşündüm ki, bəlkə öz pulumdan qoyum? Yox, dedim, dayan, ağıllı ol. Müdir sənə şans verib, onu itirmə. Amma dayana bilmədim. Kartda 100 manat var idi. Qoydum 50 manat bir oyuna. Futbol, Almaniya kuboku. "Bayern" – "Dortmund". "Bayern" evdə oynayırdı, favorit idi. Qoydum "Bayern"ə.

Oyun gecə idi. Gözlədim. Arvad yatdı, mən televizoru açdım. Birinci hissədə "Bayern" 2-0 öndə idi. Sevindim. İkinci hissədə "Dortmund" bir qol vurdu. 2-1. Sonra "Bayern" daha bir qol vurdu. 3-1. Oyun bitdi. Qazandım. 50 manatım oldu 85 manat. (Əmsal 1.7 idi)

İndi balansda 135 manat var idi. (Əvvəlki 50 manat qalmışdı, üstə gələn 85 manat, cəmi 135) Çox sevindim. Yatmağa getdim. Səhər durdum, işə getdim. Yenə yaxşı işlədim.

Axşam evə gəldim. Arvad dedi: "Bu gün nə olub, işıqlısan?" Dedim: "Heç nə, sadəcə iş yaxşı gedir". O sevindi.

Amma axşam yenə başladı. Telefonu götürdüm. 135 manat balans. Dedim, qoyum 100 manat, qazanım, 200 manat olsun. Sonra hamısını çıxardım, işi də qurtarım. Seçdim İngiltərə oyunu. "Liverpul" – "Mançester Siti". Böyük oyundu. "Liverpul" evdə oynayırdı. Əmsal 2.5. Qoydum 100 manat "Liverpul"a.

Oyun başladı. Birinci hissə 0-0. İkinci hissənin əvvəlində "Mançester" qol vurdu. 0-1. Ürəyim düşdü. 70-ci dəqiqədə "Liverpul" bərabərlik qolunu vurdu. 1-1. Ümidləndim. 85-ci dəqiqədə "Liverpul" penalti qazandı. Salah vurdu – qol! 2-1. Oyun belə də bitdi. Qazandım. 100 manatım oldu 250 manat. Balansda indi 285 manat var idi. (Əvvəlki 135-dən 100 getmişdi, qalmışdı 35, üstə gələn 250, cəmi 285)

Dəli oldum sevincdən. Evdə tək idim, arvad uşaqları götürüb anasına getmişdi. Atıldım, düşdüm, güldüm. Dərhal çıxartmaq istədim. 200 manat çıxartdım. Kartıma gəldi. Qaldı 85 manat balansda. Dedim, bunu da oynayım, bəlkə daha da qazanım?

Axmaq fikir idi. Amma dayana bilmədim. 85 manatı qoydum basketbola. NBA, "Leykers" – "Uorriors". "Leykers" evdə oynayırdı. Əmsal 1.9. Qoydum 85 manat "Leykers"ə. Oyun gecə 3-də başlayırdı. Yatmadım, gözlədim. Oyun başladı. Birinci hissədə "Leykers" geridə idi. İkinci hissədə yaxınlaşdı. Üçüncü hissədə önə keçdi. Dördüncü hissənin son dəqiqələrində "Uorriors" yaxınlaşdı, amma "Leykers" qalib gəldi. Qazandım. 85 manatım oldu 161 manat.

İndi balansda 161 manat var idi. Üstəlik çıxartdığım 200 manat. Cəmi 361 manat. İki günə 100 manatdan 361 manat etmişdim. İnanılmaz idi.

Səhər işə getdim. Çox xoşbəxt idim. Müdir səhər görüşdə məni təriflədi: "Rüfət, son günlər yaxşı işləyirsən, davam et". Dedim: "Çalışıram, müdir".

Axşam evə qayıdanda arvad dedi: "Uşaqların ayaqqabıları köhnəlib, yenisini almaq lazımdır". Dedim: "Alarıq, gedək şənbə günü". O təəccübləndi: "Pul hardandı?" Dedim: "Var, bir az qazandım". O yenə soruşmadı hardan. Sadəcə sevindi.

Şənbə günü getdik, uşaqlara ayaqqabı aldıq. 120 manat xərclədik. Uşaqlar çox sevindi. Mən də sevindim. Qazandığım pulla ailəmə xeyir verdim. 200 manat çıxartmışdım, 120 getdi, qaldı 80 manat. Üstəlik balansda 161 manat var idi. Cəmi 241 manat.

Amma dayanmaq lazım idi. Çıxarmalı idim qalanı da. Amma çıxartmadım. Düşündüm ki, bəlkə bir az da oynayım, 500 manat edim, sonra hamısını çıxardım.

Səhv idi. Bilirdim, amma dayana bilmirdim.

Bazar günü axşam oynamağa başladım. Qoydum 100 manat bir oyuna. Uduzdum. Qoydum 100 manat başqa oyuna. Uduzdum. Qoydum 100 manat yenə. Uduzdum. 300 manat getdi. Qaldı 161 manatdan 61 manat, üstəlik 80 manat çıxartdığım puldan qalmışdı. Cəmi 141 manat.

Əsəb oldu. Qoydum 100 manat ruletə, qırmızıya. Çevirdilər – qara gəldi. Uduzdum. Qaldı 41 manat. Dedim, cəhənnəmə, qoyum 40 manat da, qurtarsın. Qoydum yenə ruletə, qırmızıya. Çevirdilər – qara gəldi. Uduzdum. Sıfır.

Səhər oyandım. İşə getməli idim. Amma getmək istəmirdim. 400 manat itirmişdim. Əvvəl qazandığım 361 manat, üstəlik özümdən də 39 manat qoymuşdum. Cəmi 400 manat. İki həftəlik əmək haqqım idi.

İşə getdim. Müdir günorta yenə çağırdı. "Rüfət, otur" dedi. Oturdum. "Rüfət, mən sənə şans verdim. Sən özünü düzəldəcəyini dedin. Amma bu gün sənin işinə baxdım, yenə səhvlər var. Müştəri mail atıb, şikayət edir. Nə olub sənə?"

Dilim tutuldu. Nə deyəcəyimi bilmirdim. Sonra qalxdım, dedim: "Müdir, mən sizə hər şeyi deyim". Və danışdım. Qumar oynadığımı, pul itirdiyimi, fikrimin dağınıq olduğunu. Hamısını danışdım.

Müdir dinlədi. Səssizcə dinlədi. Sözümü qurtarandan sonra bir dəqiqə sükut oldu. Sonra dedi: "Rüfət, mən də sənin yaşlarında idim, mən də səhvlər etdim. Amma özümü topladım. Sən də topla. Get işinə, bu dəfə son şansındır. Amma bir daha belə şey olmasın".

Çıxdım otaqdan. O gün işdən sonra birbaşa evə getdim. Telefonu götürdüm, mostbet proqramını sildim. Bütün hesabları bağladım. Özümə söz verdim: bir daha.

İndi iki ay keçir. İşdə hər şey yaxşıdır. Müdir razıdır. Arvad bilmir nələr yaşadığımı. Uşaqlar sevinclidir. Mən də sevincliyəm. O 400 manat itirdim, amma özümü tapdım. Bəlkə də qiymət idi. mostbet free bet mənə bir şey öyrətdi: pulsuz mərc olsa da, qiyməti ağır ola bilər. İndi başa düşürəm.
Администратор запретил публиковать записи.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.121 секунд

Copyright © Сервис-Центр Крокус, 2010-2026
Карта сайта
Городской:    (06432)  34 777
Мобильный:  (050) 0 444 1 44

Онлайн консультация
Учебный центр
Торговый зал
Технический центр
show